تنظیم DNS بر روی روتر میکروتیک (جلسه ۱۳)

تنظیم DNS بر روی روتر میکروتیک 

ما در این جلسه، قصد داریم تا درباره ی DNS Server صحبت کنیم.

آنچه در این مقاله می خوانید:

توضیحات اولیه

ما مبحث DNS Server را به دو بخش تقسیم می کنیم:

یکی بحث تنظیم DNS روی خود روتر میکروتیک است که خود میکروتیک هم به DNS Server نیاز دارد و فقط کلاینت ها یا شبکه ی LAN ما نیست

و موضوع دوم، دادن DNS به کلاینت ها است. پس دو موضوع وجود دارد: یکی این که DNS را برای خود میکروتیک ست کنیم، یکی از طریق میکروتیک، DNS را به کلاینت ها بدهیم.

ببینید وقتی که می خواهیم DNS را به کلاینت هایمان بدهیم، باید از طریق DHCP Server این کار را انجام دهیم که در بخش بعدی در مورد آن صحبت می کنیم؛ بدین طریق که DNS را روی DHCP Server ست می کنیم و هر کلاینتی که DNS نیاز داشت از آن استفاده می کند.

این یک موضوع است که این جا، نمی خواهیم در مورد آن صحبت کنیم. ما در این بخش، می خواهیم DNS را روی خود روتر ست کنیم. حال شاید برایتان این سؤال پیش بیاید که چرا باید اصلاً این کار را بکنیم؟ چرا ما باید DNS را روی خود روتر ست کنیم؟

ببینید وقتی که می خواهیم برای مثال روتر را روی خود میکروتیک آپدیت کنیم یا یک سری کارهای دیگر، نیاز است که حتماً DNS روی آن ست شده باشد. اگر میکروتیک DNS نداشته باشد؛ یعنی DNS Server نداشته باشد، نمی تواند به سایت ها وصل شود یا نمی تواند به هر جایی که به Name نیاز دارد، وصل شود و این اختلالی است که به وجود می آید.

بنابر این ما باید حتماً روی خود میکروتیکمان هم، DNS را ست کنیم. حداقل موقعی که نیاز داریم ست کنیم و بعد آن را برداریم. حالا به لحاظ امنیتی بعضی اوقات ما خودمان DNS Server را از روی روترمان برمی داریم؛ اما به طور کلی وجودش مشکلی پیش نمی آورد و بهتر است که وجود داشته باشد.

 


تنظیمات DNS

حالا موقعی که ما روی میکروتیک با استفاده از IP Static به آن اینترنت می دهیم یا با استفاده از DHCP Client، معمولاً از روتر قبلی DNS را می گیرد؛ دقیقاً کاری که ما در این قسمت انجام دادیم؛ ببینید:
این DHCP کلاینتی است که ما در این جا ساختیم. به قسمت IP Address می رویم. این آی پی را از سرور قبلی یا از DHCP Server گرفته است؛ آی پی ۲۰.۳۵. وقتی این آی پی را از مودم روترمان گرفته است، روی DHCP Client آن تنظیم کردیم که از DNS هم استفاده کند؛ یعنی اگر DNS دارد، DNS آن را هم بگیرد.این جا، DNS را هم گرفته است. تنظیمات DNS به IP DNS مربوط می شود و این جا کاملاً مشخص است. ببینید دو تا DNS گرفته است: ۸۸۸۸ و ۴۲۲۴.این دو DNS را از روتر قبلی مان و از DHCP Server گرفته است و الان شما می توانید با این روتر به قسمت Tools بروید و مثلاً Ping را زده و یک سایت را پینگ کنید؛ مثلاً ISG.co را ما می توانیم پینگ کنیم.

اگر DNS نداشته باشد، نمی توانیم ISG.co را پینگ کنیم! دقت کنید! ما در این صورت فقط می توانیم یک آی پی را پینگ کنیم.پس اگر DNS نداشته باشد، فقط می توانیم یک آی پی را پینگ بگیریم. این موضوعی بود که قصد داشتیم به شما بگوییم؛ چون احتمالاً در برخی موارد به کارتان خواهد آمد و این را بدانید که ما باید در قسمت DNS Server، یک DNS را ست کنیم.

ما به صورت دستی هم می توانیم این کار را انجام بدهیم؛ یعنی علامت فلش به سمت پایین را بزنیم و سرورمان را اضافه کنیم؛ برای مثال ۲۰.۱۹۱. الان ما این سرور را به عنوان DNS Server اضافه کردیم.حالا مسئله ای که وجود دارد، این است که الان روتر ما با استفاده از DHCP Client توانست DNS را از DHCP Server بگیرد. اما موقعی که شما کانکشن pppoe را روی روترتان راه اندازی می کنید، حتماً باید DNS را به صورت دستی وارد کنید.

این نکته را هم به یاد داشته باشید! DNS  را به صورت دستی وارد کنید؛ معمولاً DNS را نمی‌گیرد و اگر در قسمت آپدیت میکروتیک به مشکلی خوردید که مثلاً نوشته بود به اینترنت دسترسی ندارد، این همیشه یادتان باشد که باید DNS را به صورت دستی وارد کنید. این هم یک تجربه بود که گفتیم به شما نیز بگوییم که در بخش های بعدی که استفاده می کنیم، این موضوع ممکن است به کارتان بیاید.

این هم از تعریف DNS. ما می خواهیم در مورد تعریف کردن DNS برای کلاینت ها که به DHCP مربوط می شود در فصل بعد صحبت کنیم. موفق باشید.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید