انواع زیرساخت اینترنت و نحوه عملکرد آنان

انواع زیرساخت اینترنت و نحوه عملکرد آنان

ما در این مقاله در رابطه با انواع زیر ساخت اینترنت که یک شبکه اصلی و جهانی محسوب می گردد، خواهیم پرداخت. اینترنت یک پدیده عظیمی است که زندگی بدون آن برای همه انسان ها مشکل و گاهی اوقات نیز واقعا غیر قابل تحمل خواهد شد. حتی به شخصه می توانیم بگوییم که امروزه بخش مهمی از مخارج زندگی مردم از اینترنت تامین می شود.منظور از زیر ساخت ها و چارچوب ها همان سیستم هایی می باشند که اینترنت از آن ها ساخته شده و انواع زیرساخت اینترنت به چند دسته متفاوت تقسیم می شود.

آنچه در این مقاله می خوانید:

انواع زیرساخت اینترنت و نحوه عملکرد آناننگاه کوتاهی بر تاریخچه اینترنتآشنایی با عناصر زیر ساخت اینترنتزیرساخت اینترنت مرکز دادهزیر ساخت اینترنت مرکز شبکهزیر ساخت اینترنت سرور هازیر ساخت اینترنت دستگاه های ذخیره سازیزیر ساخت اینترنت برنامه های سرورنحوه عملکرد اینترنت به چه صورت است؟سخن پایانی

 

انواع زیرساخت اینترنت و نحوه عملکرد آنان

اگر بخواهیم این موضوع را با مثالی برای شما کاربران نمایان کنیم، سیستم حمل و نقل کشور را نام خواهیم برد، که از زیر ساخت هایی همچون راه آهن، جاده ها، بنادر اقیانوسی و رودخانه ها، فرودگاه و … تشکیل شده است.
انواع زیرساخت اینترنت نیز به همین صورت است و از اصلی ترین آنان نیز می توان به مراکز داده، سرور ها، شبکه ها، برنامه های سرور و دستگاه های ذخیره سازی اشاره نمود. درست است که ما نمی توانیم اینترنت را با چشمان خود مشاهده کنیم، اما این سیستم هم زیر ساخت های مهمی دارد که هر کدام از این اجزاء در انتقال اطلاعات از نقطه ای به نقطه دیگر نقش مهمی را ایفا می کنند.
انواع زیرساخت اینترنت که در قسمت بالا نیز نام بردیم، به قدری مهم هستند که تمام دنیا بر روی آنان در حرکت است. تمامی این زیر ساخت ها شهر ها و کشور ها را به نوعی به یکدیگر متصل می کنند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید موبایل و کامپیوتری هم که استفاده می نماییم، قسمتی از اینترنت هستند. با نگاهی بر تاریخچه اینترنت می توانیم متوجه شویم که این شبکه عظیم کار خود را از سال ۱۹۶۹ میلادی آغاز نموده است.انواع زیرساخت اینترنت در سطح جهانی

نگاه کوتاهی بر تاریخچه اینترنت

بهتر است قبل از این که شما را با انواع زیرساخت اینترنت آشنا کنیم، قبل از آن مروری بر تاریخچه این سیستم بیندازیم که اصلا از کجا آمده و صاحب و سازنده آن کیست؟ مطمئنا این موضوع می تواند برای هر فردی که با اینترنت سرو کار دارد، جالب باشد.
در سال ۱۹۶۹ میلادی دولت ایالات متحده، آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته ای داشت که وزارت دفاع، برای موفقیت در پروژه ها به سراغ اتصال کامپیوترها و انتقال داده ها رفتند که می توان گفت، اولین اینترنت و انواع زیرساخت اینترنت از همان کشور آمریکا ابداع شد.
بیست سال بعد از آن، به مرور زمان که شبکه های کامپیوتری به یک دیگر متصل شدند، گامی عظیم جهت ابداع اینترنت برداشته شد.
اولین کسی که این سیستم را با انواع زیرساخت اینترنت کشف نمود، فردی به نام آقای Berners-Lee بود که یکی از مهندسان کامپیوتر محسوب می گشت. به ترتیب بر آمار و ارقام کاربران اینترنت اضافه شد و می توان اظهار نمود که این سیستم تقریبا ۵۵% از جمعیت جهان را به سمت خود کشاند و حال، پی به عظمت اینترنت در زندگی روزمره خود می توانیم ببریم.نگاه کوتاهی بر

تاریخچه اینترنت
آشنایی با عناصر زیر ساخت اینترنت

زمانی که می خواهیم در رابطه با انواع زیرساخت اینترنت گفت و گویی داشته باشیم، منظورمان همان سخت افزار و نرم افزار هایی است که جهت ارسال کردن و دریافت نمودن اطلاعات از سیستم های گوناگون به کار گرفته می شوند.
زمانی که شما یک صفحه از مرورگر را بارگذاری می کنید، یک مطلبی را به مخاطب خود ارسال می نمایید و یا با هر فردی در دنیا تماس حاصل می کنید، به دلیل وجود همین زیر ساخت های پیچیده اینترنت می باشد. از اصلی ترین اجزای اینترنت می توان به موارد پایین اشاره کرد:
داده هادستگاه های ذخیره سازیشبکه هاسرور هابرنامه های سرور
این پنج سیستمی که نام بردیم، انواع زیرساخت اینترنت هستند که هر کدام نیز عملکرد های متفاوتی بر عهده دارند. از ابتدایی ترین اجزای اینترنت نیز می توانیم به میلیون ها خطوط تلفن و کابل فیبر نوری اشاره نماییم که اطراف اینترنت را فرا گرفته اند. وجود این کابل ها به عنوان انواع زیرساخت اینترنت بسیار حیاتی بوده و برای کاربران این امکان را به وجود می آوردند که بتوانند با هم به اشتراک مطالب بپردازند. در ادامه با ما همراه باشید تا با نحوه عملکرد هر کدام از این زیر ساخت ها آشنا شویم.

انواع زیرساخت اینترنت و عناصر اصلی آن
زیرساخت اینترنت مرکز داده

اولین عنصری که در اینترنت نقش کلیدی را ایفا می کند مرکز داده ها است. مرکز داده به عنوان نخستین مجموعه از انواع زیرساخت اینترنت و ساختمان ایمن اینترنت، دستگاه های اتصال شبکه و همچنین تجهیزات کامپیوتری شناخته می گردد.
مرکز داده خود از اجزایی همچون خنک کننده تجهیزات و سنسور های ضد حریق تشکیل شده است که دارای قدرت راه اندازی بسیار بالایی بوده و اجازه دسترسی های غیر مجاز را نیز برای افراد فراهم نمی کند. این سیستم در میان انواع زیر ساخت اینترنت اهمیت بالایی دارد.

زیر ساخت اینترنت مرکز شبکه

مرکز شبکه همان شبکه پردازنده ها و دستگاه های ذخیره سازی می باشد که در مرکز داده ها قرار گرفته و عملکردی منحصر به فرد دارد. این مرکز، تمامی داده ها و اطلاعات را در صدمی از ثانیه، از بین پردازنده ها و دستگاه های ذخیره سازی به سایر مراکز انتقال می دهد.
مرکز شبکه، دومین سیستم از انواع زیرساخت اینترنت هست که هدف اصلی آن این است، اطلاعات و داده ها، در نهایت به کامپیوتر و سایر سیستم های دیگر برسد و کاربران بتوانند آن ها را مشاهده کنند.

مرکز شبکه از انواع زیرساخت اینترنت دوره آموزش سانترال پاناسونیک و ایزابل
زیر ساخت اینترنت سرور ها

انواع زیرساخت اینترنت شبکه های گوناگونی را شامل می گردد. دیگر این روز ها با پیشرفت تکنولوژی و فناوری همه ما اطلاعات جزئی ای از سرورها داریم. سرور همان رایانه های سطح بالا و قدرتمندی هستند که از ظرفیت ذخیره سازی و پردازش بسیار خارق العاده ای بهره می برند.
این سیستم ها از دیگر انواع زیرساخت اینترنت محسوب می گردند که توان پردازش و ذخیره سازی خیلی خوبی داشته و همواره با توان پردازشی RAM اندازه گیری می گردند. شما تمامی اطلاعات و داده های خود را می توانید به کمک سرور ها در هر کجا که می خواهید، ذخیره نمایید.

زیر ساخت اینترنت دستگاه های ذخیره سازی

در اینترنت، داده هایی که از طریق مرکز داده و مرکز شبکه بر روی سیستم شما نمایان گشته اند، بالاخره در یک مکانی باید ذخیره گردند. این کار بر عهده چهارمین دستگاه از انواع زیرساخت اینترنت یعنی دستگاه های ذخیره سازی می باشد. ظرفیت این دستگاه مطابق با گیگابایت (GB) یا ترابایت (TB) اندازه گیری می گردد.
گاهی اوقات این دستگاه ها محلی هستند. عملکرد سیستم ذخیره سازی در اینترنت کمک فراوانی به کاربران کرده و مانع از حذف اطلاعات شما از دستگاه می گردند.

دستگاه ذخیره سازی، از انواع زیرساخت اینترنت
زیر ساخت اینترنت برنامه های سرور

آخرین و پنجمین عنصری که از انواع زیرساخت اینترنت به شما عزیزان معرفی خواهیم نمود، نرم افزار عملیاتی برای سرور ها و یا همان برنامه های سرور می باشد. حال به نظر شما این آیتم چه وظیفه ای را در شبکه جهانی اینترنت ایفا می نماید؟  هنگامی که شما بخواهید با یک سرور کار کنید، حتما به برنامه هایی همچون لینوکس یا ویندوز نیاز خواهید داشت.
زمانی که سرور شما شامل این گونه برنامه ها باشد، دیگر کاربران می توانند، هر نوع برنامه وب جانبی که می خواهند را نصب نمایند. تمامی این برنامه ها انواع زیرساخت اینترنت را تشکیل می دهند.

نحوه عملکرد اینترنت به چه صورت است؟

حال که در رابطه با اجزای اصلی اینترنت گفت و گو نمودیم، به این موضوع خواهیم پرداخت که نحوه عملکرد اینترنت چگونه است. زمانی که شما وارد مرورگر می شوید و وب سایتی را بالا می آورید، در این صورت، شاید شما نتوانید مشاهده کنید ولی در پشت پرده، پردازنده هایی با یکدیگر در ارتباط هستند که اطلاعات خواسته شده در صفحه نمایش شما بالا می آوردند و تمام این عملکرد ها با انواع زیرساخت اینترنت میسر می گردد.

نحوه عملکرد اینترنت

البته لازم است لحاظ کنیم که این کار به کمک مودم یا روتر صورت می پذیرد. خود کامپیوتر شما این توانایی را ندارد که بدون کمک مودم اطلاعات را ارسال کند. ISP یا کمک DNS وب سایت مورد نظر را پیدا کرده و در نهایت به سوی روترهای ISP ارسال می نماید و تمام این فرایند ها با کمک انواع زیرساخت اینترنت صورت می گیرد.

سخن پایانی
مرکز آموزش سانترال پاناسونیک و سرور های ویپ در رابطه با کلیه سیستم های مخابراتی آموزش های ایده آلی را فراهم آورده است که شما می توانید به این سایت مراجعه نموده و از تمامی خدمات ما بهره ببرید. انواع زیرساخت اینترنت از اهداف اصلی ما در این نوشتار بوده است که امیدواریم برای شما کاربران گرامی مفید و سودمند واقع گردد.
می توانید از خدمات و پشتیبانی آنلاین ما استفاده کنید. جهت هر گونه سوالی در رابطه با انواع زیرساخت اینترنت نظرات خود را به اشتراک بگذارید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید